Zone of The Enders: 2167 Idolo

Avatar
Endymion
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Zone of The Enders: 2167 Idolo

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2017.10.25. 20:11

Kép

Zone of The Enders az egyik ismertebb PlayStation 2 játék, amiről - ahogy már említettem a másik témában is kevesen tudják hogy - két anime is született. Dolores, I egy sorozat ami a játékokkal párhuzamosan halad, és az Idolo ami egy OVA az előzményekről. Az Idolo-ról elég nehéz úgy beszélni hogy ne legyen tele spoilerekkel. Maga az OVA csak elmagyarázza amiről a játékban is beszélnek mint "történelem", gyakorlatilag a játék maga az OVA spoilere ezáltal.

Az indulás itt sem a történet legeleje, hiszen a Föld és a Mars már egymásnak feszül. Háborúkat vívnak mert Mars elnyomottnak érzi magát, a Föld pedig nem akarja tűrni hogy a Mars befolyásolja. Természetesen nem is kérdés hogy a Föld készletei és ezáltal a hadereje meghaladja a Mars képességeit. Ennek áthidalására az Orbital Frame projekt az egyetlen megoldás. Dr. Rachel Links előáll egy prototípus fegyverrel ami messze meghaladja bármi erejét amivel eddig dolga volt az emberiségnek hála egy Metatron nevű anyagnak. Az Idolo névre hallgató mecha nem csak hogy a legkorszerűbb technológiát vonultatja fel minden téren, de mintha még személyisége is lenne. A tesztelésre csak a legjobb pilóta jöhet szóba, Radium Levans.

Ha spoiler mentesnen akarnám tartani a leírást itt abba kellene hagynom, és már így is többet lőttem le mint amit kellene. De azért még annyit hozzá szeretnék tenni hogy ez az a pont ahol a Metatron hatását a pszichére első kézből megtapasztalhatjuk, és meg is tudhatjuk pontosan mit jelent ez. A játékban tapasztalható jelenséget az Idolo indította el, és ez az egyik kulcseleme a negatív karakterek esetében.

Ha őszinte akarnék lenni, akkor sem jót, sem rosszat nem tudnék mondani az ZOE: Idolo-ról olyan szinten, hogy kijelentem nem is arra készült hogy szórakoztató legyen. Számomra egyfajta "történelem lecke", vizuális megjelenítése mindannak amiről a két játékban utalásokat kapunk. Ehhez mérten tökéletes az anime film, tényleg remek grafikával és hangokkal játssza el amit addig csak elképzelni tudtunk. Ebből kifolyólag ez egy kötelező darab mindenkinek aki kicsit is szereti a Zone of The Enders szériát. :)
The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése