Busou Shinki

Avatar
Endymion
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Busou Shinki

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2018.10.13. 21:45

Kép

Amerikának ott a G.I. Joe, Japánnak pedig a Busou Shinki. A Busou Shinki egy játékfigura széria azok kiegészítőivel, fegyverek, páncélok, és gyakorlatilag bármi kombinálható bármivel. A figurák sikere videojátékokat szült, és ezen játékok népszerűsítésére két anime sorozat is kiadásra került. A szó "Busou Shinki" maga Armored War Princess vagy Goddess-ként fordítható, és a G.I. Joe-val ellentétben a figurák valójában is figurákat reprezentálnak, azaz ők pont ekkorák lennének a való életben is történetük alapján. Kis androidok nagyon fejlett AI-val, és teljesen valóságos érzésekkel.

Busou Shinki: Moon Angel

Eredetileg egy 10 részes sorozat volt amit net animációként adtak ki ingyen, részenként 5 perc terjedelemmel. Később DVD és Bluray formátumban az öt perces részekből összerakták a 40 perces, egy részes OVA-t. A főhős Tsubasa, egy kisgyerek aki mindennél jobban szeretne egy Shinki-t. Szerencséjére véletlenül rátalál egy elhagyott és sérült Arnval Type 01-re, hazaviszi, megjavítja, felébreszti, és Kaguya-nak nevezi. A történet itt azonban fordulatot is vesz, hiszen ez a bizonyos Shinki valójában egy titkos kísérleti darab valódi harci rendszerrel. Ez bajt is okoz abban a pillanatban hogy Tsubasa először szeretne Shinki párbajban részt venni. A kis előadás fel is kelti Kaguya eredeti tulajdonosának figyelmét aki mindent elkövet hogy céljai érdekében visszaszerezze a kis Shinki-ben lévő programot.

Busou Shinki

Egy 13 részes sorozat, és a történetileg semmi köze az OVA-hoz. Lényegében egy kis slice-of-life story ami a Busou Shinki világában játszódik. Rihito és az ő négy Shiki-jének kalandjairól szól a Shinki-k szemszögéből, ahogy ők megélik a világot. A részek között nincs összefüggés és mind különálló dologról szól. Sok a humor, és pont megfelelő a komolyság ott és akkor amikor épp kell, semmit nem visz túlzásba.

Habár felfoghatjuk ezt a két animét egyfajta promóciónak a játékfigura-szériához, valamint a hozzájuk kapcsolódi videojátékok népszerűsítésének, egész megfogóra sikerült az atmoszférájuk. Jó érzéssel tölti el a nézőt hogy a kis Shinki-k érzik azt amit mi is fontosnak tartunk egy kapcsolatban. Szerencsére minden drámát és veszteséget nélkülöz mindkét történet, csak a jóra fókuszál. Csak ajánlani tudom, mert egyszerűen nincs negatív dolog benne. :D
The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése