VVH III - A Harc Szelleme

RPGMester
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2018.07.03. 18:35

VVH III - A Harc Szelleme

Hozzászólás Szerző: RPGMester » 2019.01.20. 16:13A készítő saját bemutatója a játékról:
Ironikus módon, A Harc Szelleme a VVH sorozat legöregebb része.

Ez az eredeti rész, nem pedig feljavítás, ami itt-ott látszik is rajta, de ez senkinek se vegye el a kedvét, ugyanis sokan a legjobb makeres játékként emlegetik.

A játékban van 2 fajta limit rendszer, 90 (!) elérhetõ szint, több napos játékidõ (jó, a nagyon proknak nem), rengetek Summon vár, valamint egy kaland ami örökké veled marad.

Most végre minden kiderül a világról, a próbákról, az istenekrõl, a szellemekrõl, emberekrõl, és a SeeDekrõl... és rájössz hogy a legnagyobb jóakaród a legnagyobb ellenséged? Vagy minden amit ettél eddig csak álom volt?

A játék nagyon harc orientált, de a főgonoszt leszámítva a harcok nem kifejezetten nehezek.
Letöltési link a következő oldalon:
http://rpgmakerhungary.hu/

VVH 3 Végigjátszás + Egyéb extra-infó
Spoiler
Show
World of Fantasy - Vén Világok Háborúja 3

A történet miatt KÖTELEZŐ a többi részt is végigvinni!! Kezdésnek egy érdekes panelt látunk, amin fel-le gombokkal lépkedhetünk. Ajánlatos a tanuló pályával kezdeni, mivel hasznos infók derülnek ki a játék működéséről. Amikor ezzel megvolnánk akkor kezdjük is a játékot. Következő kérdés ami eldöntésre vár az az előzmény, csakis az Igen-re!

Előszó: Harc az álomért..
Enyvel a kezdő szobában semmi érdemlegeset nem tehetünk így irány ki. Leilával találkozhatunk aki egy fontos hírrel jött. Menjünk is tovább a kapun majd lefele. Fel, bejátszás, fel, bejátszás, fel, bejátszás. Amint visszakapjuk az irányítást induljunk megint az admirálishoz. Itt Adea egy küldetéssel bíz meg minket, a Teremtés koronájához kell menni vizsgálódni. Jussunk ki a bázisról (csak egyfelé mehetünk). Út közben egy emlékműnél állunk meg, majd le, a repülőbe balról juthatunk be, lehet hogy járkálni kell egy kicsit mire sikerül. A repülőn beszélgethetünk, de az utolsó Leila legyen.

1. fejezet: A veszteség
Egy havas tájon ébreszt minket egy cica, elvesztettük minden tudásunkat és szintünket. Tovább... hamarosan megtámad egy farkasfalka ami eléggé sokat támad, de egy csapással elhaláloznak (a gyógyitalt ne használd! még szükség lesz rá). A következő helyen fejleszd fel a Symont legalább 5-ös szintre. A világtérképen mentés és irány a legközelebbi város.
Most Kummer része jön. Összetalálkozik az Asztrállovagokkal akiktől megtudja, hogy Eny MEGHALT.
Visszatért Symonhoz az irányítás, a város neve ahol tartózkodik az Doktria. Egyből balra a kocsmába, itt játszható egy minigame a Black-Jack-Light. Lehetőleg nyerj egy párat és a város DK-i részében vegyél pogácsákat. Irány a polgármester és utána Roy tőle délre. A hegymászófelszerelés megszerzése után indulás a hegyekbe. Jobbra láthatunk egy kék szökőkútra emlékeztető valamit a későbbiekben ennél lehet menteni. A hegy megmászása nem okoz különösebb nehézséget még gyógyítani sem szükséges, a végén lesz egy kék full töltő ennél az első komolyabb csata várható villámgolyókkal könnyen elintézhető a madárka.
Most Csorba következik. Egy árvaházban ébred ahol Lianna ápolja. Kifelé menet két behajtó jön akik az árvaházat akarják. Csorba kötelességének érzi, hogy segítsen neki mivel ő is megmentette az életét. Indulás tehát Tyranba megkeresni Mercet, ő a város keleti nagy házában lakik. Merc egy küldetéssel lát el minket, hozni kell egy mobiltelefont ami a Halál városban található. Be a boltba, a polcokat nézd végig és a pénztárat is. A mobil a betört ablakú házban van. Vissza Merchez majd az árvaházba.
Egy bejátszás jön amin Kummer éppen Eny sírja mellett áll.

2. fejezet: A csillagok súgják
Most Eny jön. Oh, mégsem halt meg... Egy mocsárban vagyunk tele aligátorokkal. Harc a krokikkal és indulás balra, itt Symonsoldier-rel beszéljünk utána balra tovább.
Symonnal be a legközelebbi városba. A jobb-alsó házba kell menni, az étterem tőle balra. Majd a mocsár a várostól keletre található, de nem járható ezért induljunk vissza Skandaiba. Itt a Mira központot kell megkeresni, de előtte nem árt fegyver és páncél. A mocsárban csak felfelé kell menni, a királynőt könnyű megölni ha előtte védelmet rakunk a csapatra és a kicsiket kinyírjuk még előtte. Útközben egy Makron csapat támad meg akik a Klimhazzardot akarják, ezt nem hagyhatjuk ezérthát meg kell halniuk. A bejátszásban megjelenik egy fehérhajú, vak alak. Be a legközelebbi városba. Itt ránkküldik a Mira szuperkatonáját.
Kummerral csak jobbra kell menni és közben harcolni, a csillagszentélyben felfelé.
A szuperkatonáról kiderül, hogy valójában Csorba. Az árvaházba kell eljutni. Symonnal egy eltévedt kislányt kell megkeresni ám közben előkerül a vak idegen akiről kiderül, hogy a neve Angel. Valamiért nagyon ráizgult a kardra, ám harcolni nem akar érte. Irány a kikötő.

3. fejezet: Az árulás
Itt Kummer válik árulóvá (bár csak mert becsapják őt). Irány a hegy amin látható egy adótorony. Kummer ránktámad ám még nem jelent komoly ellenfelet. Itt fejleszthetünk a karaktereken mert van itt ely HP/SP töltő tavacska. Az óriást tűzzel, a darazsat villámmal támadd (a darázshoz enterezni kell!). A toronyhoz felérve Angel eltünteti a rádiót és két árnyékszörnyet küld ránk akik itt eléggé komoly ellenfelek. Védelmet a csapatra és folyamatos támadás. Később már ne térjünk ide vissza mert megakad! Végül vissza a Doktriába ami délre található. A hajón Symont fejfájás fogja el és egy idegen szól hozzá aki egy küldetéssel látja el. A keleten található sivatagba kell menni, de előtte kávét és kólát kell venni hatalmas mennyiségben. A sivatag az egész játék egyik legjobban szidott része, csupán csak felfelé kell menni és menteni is lehet, de 4-5 lépésenként megtámadnak. Mikor végre túljuthatunk a sivatagon akkor érkezünk meg Lut Goleanba. Itt feltölthetjük készleteinket majd nyomás a herceghez fel a palotába. A repülő yugatra zuhant le, végre értesíthetjük a Protektorátust. Visszatérve a makron megtámadta a várost amit kitakarítva elárulják Leila tartózkodási helyét. Jobbról az első kapunál van Gaia szeme aki csak akkor enged át ha megszerezzük a Becsület kardját.

4. fejezet: A becsület kardja
Balra az erdőben komoly csaták várhatóak és elszórva Mithrill cuccok. A régésztábort elérve valamelyik sátorban x-gyógyital található majd a tóhoz kell menni ami középen van.
A kristályok bal-lent, jobb-fent, bal-fent vannak amint megvannak jobboldalt legfelül van a továbbjutás.
Symonékkal egy a Saturnine sírjára emlékeztető helyre jutunk, előbb induljunk balra. Kummer megjelenik nagy értetlenség és eltűnik. A négy kristály beállítása bf:3 ba:5 jf:9 ja:5. Nolám nincs kard... vagy mégis. Induljunk vissza és az út közben látható villámló rácsot fogjuk meg. A szemhez és tovább, Angel feltámaszt egy régi ismerőst Jack-et akit már annyiszor legyőzhettünk az előző részekben. Indulás tovább, a rejtélyes arany idegen Gaia szentélyében kiszabadul. Hamarosan egy kristályos terembe érünk amiket kapcsolgatni kell. Itt mentés majd: jk, bf, jf, láda, bl, jl, fk, lent a másik láda végül fent a középső út. Az árnyékszörnyeket ajánlott megölni mivel itt már nem ellenfelek. A labirintus közepén (nem útvesztő) megtaláljuk Leilát Gaia kiválasztotját. Angel mivel lebukik küld egy árnyékszörnyet, ez nem túl erős viszont rengeteg HP-ja van. A végén Leila elmeséli a robbanás utánni élményeit. Vissza Lut Goleanba, itt a herceghez majd jobbra a legfelső házba. Symon elfoglalja az első szobát és beáll zongorázni (a halál sok mindent kihoz az emberből...).
Leila próbál visszaszökni a szentélybe.

5. fejezet: Nem kívánt emlékek
Irány vissza Doktriába keletre. Liannával való találkozás után a régi Álomvölgy árvaházba északnyugatra kell menni. Itt kiderül Leila elfeledett emlékei. A valódi neve Faye Segail és a bátya hozta az árvaházba Cloud. A szellem mutat 3 alternatívát Symonnak a sorsának lehetséges beteljesülésével. Végén elmondja a nevét a szellem: ODAY. Kifelé egy nagyobb csapat Makron támad, de Leila Magrobbanás képessége véget vet a bulinak. A hajón mindegy kit választuk mert itt harcolni felesleges. Véletlenül se felejsünk el beszélni Symonsoldierrel. Az erdőben 3 láda van utána fel és megérkezik az admirális...

6. fejezet: Vadászat az angyalra
Az új bázison balra és jöhet a beszéd. Vásároljunk itt be sok HP/SF-töltő cuccot mert szükség lesz rá. Skandai keletre van, de nem kell kerülni hogyha a mocsár alatt a sziklától balra kötünk ki. Bent előbb a kissebbekkel végezzünk majd utána jöhetnek az elitek (ezek tűzre érzékenyek). Szétszórva találunk holdvirágot amik fullra töltenek.
A végén irány vissza a bázis majd jöhet Springdale. Ez már jöval nehezebb úgyhogy rendesen fel kell készülni. Bent már legalább lehet venni gyógycuccot, mikor már az alsó résszel végeztünk akkor vásároljunk be jól és lehet felmenni. Amikor kitisztítottuk itt is a terepet akkor mehetünk a balra lévő három elithez, ha így döntenénk akkor Symonnak a Szent védelem nevű technikát használjuk (már ha elég fejlettek vagyunk), Csorbával meg töltsük a HP/SP-t. Jutalmunk a sok XP-n kívül egy láda amiben egy Soul Guard van. Majd jöhet a boszorkány a templomban. Mikor végeztünk akkor mentés majd menjünk ki.
Most Enyvel és Leilával kell menni. Újra megszerezhető a Soul Guard ám velük már sokkal nehezebb, Leilával egy szint fel-t majd folyamatos magrobbanásokat míg Enyvel gyógyítsunk. Amint megvan mehetünk is fel az erdőbe.
Biggs-sel az oldalunkon mehetünk megkeresni Enyéket, de előtte még nem árt ha megint kiürítjük a várost a Makronoktól. A mentés után a hármast megint ajánlott megtámadni majd indulás az erdőbe csakhogy ezúttal lentről.

7. fejezet: A tűz és jég szimfóniája
A bázison új fegyvereket venni majd irány Tyran. A tisztogatás után a nagy házba kell menni, itt a bíbor katonák már eléggé kemények és a tűzzel szemben is ellenállók. Baloldali szobában az első kulcs majd a jobboldaliban a második. A szoborra egy szám van festve: 36783, ez a szám a továbbvezető ajtót nyitja. Intézzük el a makronokat és a jobboldali ajtó vezet Merchez, útközben Tray megállít és kihívja Csorbát. Merc persze már rég nincs itt, de legalább felszabadítottuk a várost. Gaiatól jön egy jel, hogy menjünk a Sárkányszigetre ám előtte még nézzünk be a Protektorátusba.
Feltöltött készletekkel irány a Sárkánysziget, itt is intézzünk el mindenkit és gyűjtsük be a sárkánytojásokat, de maradjanak meg! Mikor elérünk a két fához akkor hosszan menni kell valamelyik irányba majd ODAY besegít. Ezután mentés és felszedhető egy Szellem kristály. Tovább...

8. fejezet: Fúzió
Gaiaval való beszélgetés után falkon csapatok jelentkeznek, hogy Merc atombombákkal fenyegetőzik. Induljunk keletre Lut Goleantól jobbra lévő katonai bázisra. 5 percünk van a küldetésre úgyhogy sietni kell fel. Kerüljük ki a makronokat és fel a lépcsőn a jobbra lévő belépőkártyához (beszéd Symonsoldierrel) majd vissza le a számítógépekhez és nyissuk ki az ajtót. A kódok: 2673 4311 7592 vezeték mindegy. Ha lejárna az idő akkor újra lehet kezdeni 7 perccel. A végén vissza a bázisra. Vehetünk újfajta gyógyitalokat pl Vitamin Mix-et amivel csak az a gond, hogy piszkosul drága.
Keletre New Hope-ba. Itt persze nem engednek be, de jön a pörölysárkány és betessékel minket... A mentési helytől jobbra az első ház vezet tovább. A sárkány legyőzése után bevásárolhatunk gyógyitalokból, ha bemegyünk az egyik épületbe és ki akkor újra megjelennek a ládák. Kummer a csapatával már megint hősködni akar, de ezúttal sincs semmi esélye. Indulás fel a város vezetőjéhez Markey-hez akitől megtudhatjuk Angel tervét.

9. fejezet: Célpont: GAIA
Indulás a Halál város metrójába Tyran alatt. Az eligazítás után balra a számítógéphez kell menni, itt be a 4 kapcsolót és irányítsuk át az energiát 4. generátorba. A 3. váltónál egy szellemkristály van és ha továbbmegyünk és le akkor megszerezhető a ládából a Bleeding Valerian. Mikor már kiérnénk innét értesítenek, hogy az 1. váltónál lévő csapattal elvesztették a kapcsolatot ígyhát indulás oda. Amint elérjük a kaszát egy Guardian támad meg aki az egyik legerősebb ellenfél. Kifelé menet Enyt elrabolják az asztrállovagok így őt kell megmenteni.

10. fejezet: S a csillagok lehullanak
Irány a csillagszentély. Ez persze csapda és fogságba tartanak, de kitörve induljunk balra-le és találunk egy erős pajzsot, majd indulás Cryonához. A végén már miénk a repülő, ezzel járjuk be a környéket. El kell menni a teremtés koronájába és újra megmérkőzni Angellel.

11. fejezet: Vén Világok Háborúja
A bázison a hologramhoz kell menni ami az iroda alatt van. Szerezzük meg a pályán lévő GF-eket és cuccokat (amiknek a megszerzése lent van leírva) majd irány a Nekromanta kastélya.
A választásnál Leilát válasszuk, majd álljunk a kör közepére és megtanulja ODAY idézését. Beérve a varázsbékjók miatt nehéz csatákra jönnek. Az első agy fent van, itt használjuk a sárkánytojásokat. A csarnoktól jobbra és a keltetőn kikerülve a szörnyeket balra és egyenesen fel, megtámad egy Guardian majd utána jöhet a második agy. Vissza a csarnokba és a baloldalin be, végig a keltetőn és ott a harmadik. Majd vissza és be a középső ajtón egy könyvtárba. Itt össze kell gyűjteni a könyveket és az alábbi sorrendbe betenni: Sötét jelenések könyve, Ironfist öröksége, Lélek szabadsága. Majd jöhet a baloldali ajtó. Ezután a főteremtől jobbra majd a középső ajtón be. A felső részen menjünk végig át a kapcsolót, vissza és az alsó úton tovább. Itt egy agy és két halállovag.
Ha minden megvan akkor jöhet a Nekromanta...
Az utolsó előtti csatában a kristályokra kell öszpontosítani és Leilát életben kell tartani, hogy az Ave Zun-nal feltámassza a csapatot.Továbbá használjunk a harc előtt energiaitalt, és Kabuto-t mert pajzsot ad,Enyvel pedig a gyógyító napot hogy REGEN státust kapjunk.Lehetőleg egyszerre támadjunk a kristályokat akkor nem tudnak gyógyulni.

Végszó: Az élet megy tovább
Itt a vége...

Ezek alapján gratulálok a végigvitelhez és köszönet STEEL WIDOW -nak hogy megteremtette eme csodás játéksorozatot.

Esetleg, ha valamit nem értesz: Rog - szelezsangy@gmail.com

******************************************************************************************************************
EXTRA:
Guardian Force:

Leilának az 50-es szint elérésével lehetősége nyílik GF-ek idézésére. Ezeket különböző főellenfelek leölése után tanulja meg. Ha esetleg még nem érte el az 50-es szintet, de már megölte a szörnyet akkor sem kell pánikolni mivel automatikusan megtanulja amint eléri az 50-es szintet.

Golem:
támadás: A föld bosszúja
elem: föld
sebzés: 2000
célpont: Egy célpont
státusz: kiüt
SF használat: 120
megszerzése: Leila automatikusan megtanulja 50. szint után.

Golem(2):
támadás: Collapsium
elem: föld
sebzés: 2500
célpont: mindenki
státusz: kiüt
SF használat: 120
megszerzése: A játék végefelé kapja meg.

Mocsárféreg:
támadás: Elnyelés
elem: nincs
sebzés: 5
célpont: egy célpont
státusz: halál (gyenge ellenfeleket)
SF használat: 20%
megszerzése: Árnyék láp (ahol Eny kezdte) keleti oldaláról megközelítve látható a hullámzó víz.

Pörölysárkány:
támadás: 1000X-es Plazmafáklya
elem: tűz/energia
sebzés: 3500
célpont: mindenki
státusz: lángol
SF használat: 165
megszerzése: New Hope-ban a Pörölysárkány legyőzése után tanulja.

Symonsoldier:
támadás: Seek & Destroy
elem: tech
sebzés: 3000
célpont: egy célpont
státusz: kiütés
SF használat: 100
megszerzése: Beszélni kell a 4 lehetséges alkalomból legalább 3x Symonsoldierrel, ezek: árnyék lápnál az elején, hajótöréskor, atombomba keresésnél, Halál város csatornájában. Ezek után beszélni kell Roy-al Doktriában, majd a várostól jobbra lévő harctéren megtalálhatjuk a sisakját, ha Eny a csapatban van.

Symonsoldier(2):
támadás: Annihilation Zero
elem: tech
sebzés: 5000
célpont: mindenki
státusz: kiütés
SF használat: 200
megszerzése: Amikor megvan az előző akkor el kell menni a lezuhant csatahajóhoz ami Doktriától DNY-ra van. Ide kell jönni amikor Leila már 60-as és megtanulja.

Abidos:
támadás: Ezerpenge
elem: fizikai
sebzés: 4500
célpont: egy célpont
státusz: leszedi a védett státuszt
SF használat: 130
megszerzése: Doktriától DK-re van a Szív temploma, a kijárat keresésnél balra kell menni a szoborhoz, majd az szobrot el kell tolni ahol a villám hátralök és átugorni rajta, a kapcsolókat nem kell piszkálni csupán csak a kövekre kell állni, a harcban nem támad, de Leila Mocsárféreg GF-je egyből megölheti (hogyha megvan).

Kabuto:
támadás: A tűz szelleme
elem: tűz
sebzés: 0
célpont: csapat
státusz: Védelmet kap a csapat
SF használat: 100
megszerzése: A Halál város alatti csatornában egy piros pöttyöt kell keresni és legyőzni Kabutót.

Pióca:
támadás: Életszívás
elem: föld
sebzés: 500
célpont: egy célpont
státusz: nincs
SF használat: 50
megszerzése: A becsület kardjának keresése közben már jártunk itt, később a szobor mellett találjuk.

A hófehér királynő:
támadás: Jégszív
elem: jég
sebzés: 4500
célpont: mindenki
státusz: fáradt, kiüt
SF használat: 230
megszerzése: Doktriától délre van a palotája, de csak repülővel vagy a végén a teleporttal közelíthető meg. A bejutáshoz Leilának ismernie kell Abidos-t és a kiolvasztáshoz Kabuto-t. Bent megtámad egy Guardian, az erőtér leszedéséhez a kristályokat kell kapcsolgatni.

Ave Zun Gabriel:
támadás: Oblivion
elem: fény
sebzés: 7500
célpont: mindenki
státusz: nincs
SF használat: 360
megszerzése: A kereszt alakú szigeten van a régi csatahajótól DNY-ra. Kell hozzá: Abidoszt, Kabuto, Symonsoldier (mindkét), Mocsárféreg, Kummer 2 cucca, Graviya pallos és Leila a csapatban legyen.

Ave Zun Gabriel(2):
támadás: Kegyelem
elem: fény
sebzés: éleszt és felgyógyít
célpont: csapat
státusz: nincs
SF használat: 50%

ODAY - Final END
támadás: Totális megsemmisítés
elem: ODAY
sebzés: 9999
célpont: mindenki
státusz: méreg, vákum, lángol, halál
SF használat: 100%
megszerzése: Kell hozzá 4 szellemkristály, Leila 75-ös szinten és Ave Zun Gabriel legyőzése. A Nekromantához indulás után a Csillagszentély közepére kell állni.
+: néha besegít a harcok előtt

Cucc:
Symon:
Ultimatum Annihilus deo omninine Klimhazzard:
Ave Zun Gabriel legyőzése után kapjuk.
THOR:
A legerősebb páncél, Csillagszentélyben találjuk.
Baneblade:
A legerősebb vállpáncél, a Nekromanta palotájában.

Eny:
Graviya pallos:
A Nekromanta feltámadása után mennyünk Skandaiba és itt kell megszerezni (csak ha már megvolt az eligazítás).
Graviya páncél:
Ahol a pallos.
A Tenger Szellem:
Nekromanta palotájában a csarnoknál induljunk balra majd a jobboldali ajtón át és be a kapun, ha már kinyílt a 6. kapu nyitva.

Csorba:
Fekete Főnix:
Nekromanta palotájában a csarnoknál jobbra majd a jobboldali ajtó és a kapuba be, ha már az 5. kapu nyitva.
Főnix páncélzat:
Ahol a kard.

Leila:
XaaDu ököl
A Nekromanta feltámadása után (ha megvolt az eligazítás) egy bajnokságot rendeznek Lut Goleanban, az első négy ellenfél nem probléma, de az 5. a Halállovag már komoly gondot okoz. A Mocsáriféreg támadása miatt egyből megölhet, egyébként gyenge tech-re.

Kummer:
Asztralábium:
Kummer legyen a csapatban és irány Tyran, a jobb oldalon lévő szoborhoz kell menni.
Kalei csillagködpenge:
Kreon adja az Asztralábium megszerzése után. FIGYELEM itt (nálam legalábbis) gyakran hibával kilép, amit úgy oldhatunk meg ha Kummert leváltjuk Leilára és kimegyünk!!! Ezek után majd vissza lehet cserélni.

Egyéb:
Fénykristály darab:
Eladva megoldódnak az anyagi gondok, a kereszt alakú szigeten lévő ZUN Titán-tól lehet megszerezni.

********************************************************************************************************************
Spoiler
Show
Az adott dokumentum nem a World of Fantasy - Vén világok háborúja 3 végigjátszását
tartalmazza, hanem titkos tárgyak és képességet fellelhetőségét jelölik.
Guardian Force (őrző szellemek)
Minden GF-et csak azután lehet megszerezni hogy Leila elérte az 50.szintet.
********************************************************************************************
Név: Pörölysárkány
Támadás: 1000X plazmafáklya
Sebzés : 3500
Célpont: mindenki
SF használ: 165
Eleme: Tűz/energia
Státuszt ad: Lángol

Fellelhetősége: New Hope-ban le kell győzni akkor Leila automatikusan megkapja ha eléri az 50. szintet. Elég nehéz csata árán hullik el.

Név:Golem
támadás: A föld bosszúja, Collapsium.
Sebzés: 2000/2500
Célpont :Egy célpont/minden célpont
SF használ: 120
Eleme: föld
Státuszt ad: kiütve
Fellelhetősége: Leila automatikusan megtanulja 50 szint után. A második támadását akkor éri el ha egy bizonyos számú ellenséget ölünk le vele.

Név: Mocsárféreg
támadás: elnyelés
Sebzés: 5
Célpont : 1 célpont
SF használ: az SF 20%-át használja fel
Eleme: nincs
Státuszt ad: halál (a gyengébb szörnyeket egycsapással a föld alá húzza és megeszi)
Fellelhetősége: Az árnyék láp springdale-re néző oldalán kell bemenni és a vízfolyásnál harcolni vele. Ha kisebb szinten vagyunk okozhat fejtörést.

Név: Symonsoldier
támadás: Seek & destroy
Sebzés: 3000
Célpont :egy célpont
SF használ: 100
Eleme: Tech (az egyik leghatákonyabb elem)
Státuszt ad: Semmi
Fellelhetősége: (hát nem mondom hogy nem kell érte megdolgozni)
tehát A játék folyamán sokszor találkozunk vele, zöld páncélos katona ha beszélünk vele
elmond egy fájdalmas monológot majd általában meghal.3 szor kell vele beszélnünk a játék folyamán és általában olyan helyen van ahol csak egyszer járunk. Néhány hely:
-Amikor Eny először kerül a csapatba az árnyék lápos résznél, beszéj vele.
-Amikor Symonék hajóján lyukatrobbantanak a MAkronok és egy kis szigeten kötünk ki. (röktön mielőtt átkerülünk az új bázisba). Ha jobban szétnézünk a hajónkon még vásárolhatunk is tőle.
-Amikor a Makronok fel akarnak robbantani egy atombombát és időre kell megkeresni egy kulcsot.A második emelete van.
-Amikor halál város csatornáiban járunk és már bejutottok a komplexumba ahol a kasza van. Az alsó szinten van valahol.
Na ebből meg kell lennie 3-nak.Ha ez megvan akkor beszéljünk roy-al doktriában (havas város). Menjünk át arra harctérre ami Doktria melett van a hegyeken túl jobbra. jA igen! És Enynek feltétlenül a csapatban kell lennie. Na ha ez a rengeteg hülyeséget képesek vagyunk megcsinálni akkor a harctér közepén megjelenik egy rohamsisak ami Symonsoldier-é. És miénk a GF.

Név:Symonsoldier
támadás: Annihilation Zero
Sebzés: 5000
Célpont :mindenki
SF használ:200
Eleme: tech (mint az előbb)
Státuszt ad: kiütés (néhaa..)
Fellelhetősége: Fú, na megint itt van régi haverunk. Először is meg kell lennie az előző Symonsoldier-nek. És a sisakjának. ezenkívül Leilának legalább 60. szinten kell lennie.
Doktriától dél-keletre van egy kis sziget amin van egy hatalmas lezuhant csendháborúbeli csatahajó. Na ha ezek megvannak amiket korábban írtam akkor csak menjünk be és beszéljünk Symonsoldier-el. A rengetek fáradság ellenére ez az egyik legerősebb GF, és nemritka hogy megsebzi a 9999-et, mert sok szörny gyenge a Tech-re.

Név: Abidos a hollónagyúr
támadás: 1k penge
Sebzés: 4500 + páncéltörő (nem hat rá az ellenség DEF-je)
Célpont : egyvalaki
SF használ: 130
Eleme: fizikai
Státuszt levesz: védett (ha ha! összezúzza az ellenség pajzsát)
Fellelhetősége: Az új Protektorbázissal egyvonalban de délre. Be kell lépnünk a Hollótemplomba ahol 5 percünk van őt megtalálni és legyőzni, ahol nemkevés fejtörő vár ránk.
Megoldások:
-Ahol a kijártaot fifikásan kell megtalálni ott a két sor kŐ között kell elindulni a szobor irányába.
-Ahol semmit se mond, ott meg kell jegyezni hogy mikor csap belénk a villám két oldalról.
oda kell tolni a szobrot és átugrani rajta.
-Ahol üdvözöl a szív útjain. (ez a legpoénosabb, mert az egész egy csapda.) Simán ne nyúljunk egyik kapcsolóhoz sem csak menjünk a teleportokra.

Ha mindennek vége akkor kiállhatunk abidosz-al, ha maradt elég időnk akkor le tudjuk győzni, de ha az óra letelik végez velünk, addig nem támad. Amúgy 45000 Hp-ja van és 400-as gyorsasága.

Név: KABUTO
támadás: a tűz szelleme
Sebzés:0 (védelmi GF)
Célpont: Az egész csapat
SF használ:100
Eleme: Tűz (na ugyan mi lennne..)
Státuszt ad: Védett (defX2)
Fellelhetősége: Amikor a Halál város csatornájában metrózgatunk észrevehetünk egy lávakupacot a mini-világtérképen. Harcoljunk vele és miénk az áhított bogár.

NéV KABUTO
Hp 40000 (warhammer Rulz)
Mp 9999
Támadásai:Meteor vihar, Magrobbanás, Árnyékfáklya, Lángoló föld, összeomlás
Elem : Tűz
Elmere gyenge:Víz
Védelme: 150
Gyorsasága:800
Tárgyat ad : Raigeky

Név:pióca
támadás: életszívás
Sebzés: +500
Célpont :egyvalaki
SF használ:50
Eleme: Föld
Státuszt ad: Semmi
Fellelhetősége: Sétálgassunk abban az erdőben ahol Symon apjának a tábora van,(becsület kardja) és ahol a furcs szobor van ott lesz a földön. Amúgy nagyon hasznos mert amennyit sebez azt áttölti életpontba Leilának.

Név: Hófehér királynő (within temptation rulz)
támadás: Jégszív
Sebzés: 4500 + pajzstörés
Célpont :mindenki
SF használ:230
Eleme: jég
Státuszt ad: Fáradatság
Fellelhetősége: Na ez megint necces. Van egy másik sziget amit hó borít kb egyvonalban Springdale-el, délre. Ott szálljunk le. És menjünk el a palotáig. (ismerős? azért mert ez a VVH1-es palota)Nos menjünk az ajtóhoz (amúgy a jégcsap mögött van egy elixir) és menjünk be.
Ez csak akkor lehetséges ha Abidosz és Leila is a csapatban van. Ha beértünk akkor megint szembe kell nézni egy Guardiannal.Ha ez is kész akkor kapocsolgassuk a kristályokat addig amíg a pajzs eltűnik a sírboltról. Ekkor ha Kabuto-t is megszereztük akkor miénk a királynő.
(ja aki nem tudná tulajdonképpen az ő hibája az egész VVH mert ő volt susaka szerelme)

Ave zun
Őrá majd később visszatérünk.

Név:O.D.A.Y
támadás:Final END (végitélet)
Sebzés: MAX
Célpont :mindenki
SF használ:100%
Eleme:ODAY (legerősebb, csillapíthatatlan)
Státuszt ad: méreg, vákum, Halál (25%) Lángol
Fellelhetősége:Az ultimate és legyőzhetetlen GF a harc szelleme, tulajdonképpen őrá megy ki az egész játék. A játék folyamán külömböző Szellemkristály nevű arany színű oszlopkat lehetett gyűjtni aminek két funkciója van. Az egyik hogy 4 darab kell belőle ODAY csak akkor lehet a miénk. (a másik csak a legeslegvégső harcban derül ki.) Ha Ave zun a minénk, van 4 szellemkristályunk és leila 75. szintű akkor megkapjuk és kedvünkre robbangatatunk vele 40000Km-es helyet. Amúgy szerintem ez a legszebb GF.
********************************************************************************************
2,Legerősebb fegyverek

Kummer - Kalei Csillagköd penge
Miután elértünk arra szintre hogy kóborolhatuk a Világtérképen. Menjünk el Tyranba és mikor kummer a csapatban van nézzük meg a HEL szobrot a város keleti részén. Ha elhúzódik a szobor akkor menjünk le és egyenesen.[...]Ha Vége szerezzük meg az Asztrolábiumot ami 300 pontal erősíti Kummer Lelki erejét így a varázslati többet sebeznek. (javaslom inkább Leilát tápoljuk mint őt). Ha visszaérünk a csillagszentélybe akkor Kreon odaadja a legerősebb Csillagkardot.
Kalei Csillagköd penge
Atk:400
Int:60+

Csorba - Fekete Főnix
A nekromanta palotájának első keltetőjében vezető folyosón van egy hatalmas zárt ajtó. Ide akkor nyerünk bebocsátást ha az 5. vagy a 6. Kapu is kinyílt. Csak sétáljunk be és markojuk fel a zsákmányt, a Fekete FőniX-et.(amúgy megváltoztatja Csorba kinézetét)
Fekete Főnix
Atk+500

Eny- Arany graviya pallos
Miután elértünk arra szintre hogy kóborolhatuk a Világtérképen. Menjünk Skandai-ba és akkor ENy erősködni fog hogy maradjanak egy éjszakát. Miután belementek kibontakozik kicsit az érzelmi szál amit a Fan-ok annyira akartak, de nem mondom meg mi történeik pontosan.[..] miután kiraktak minket a hideg erdőbe menjünk egy darabig északnak majd ha elértük a hegytetőtőt (ha szemfülesek vagyunk egy Elixir jutalmunk) forduljunk balra és menjünk be a templomba. Ekkor Eny megkapja végső fegyverét.
Arany graviya pallos (megváltoztatja Eny kinézetét).
Atk 400 (2X csapás)

Eny - Az óceánszelleme
A nekromanta palotájának második keltetőjében vezető folyosón van egy hatalmas zárt ajtó.Ide akkor nyerünk bebocsátást ha az 5. vagy a 6. Kapu is kinyílt. Csak sétáljunk be és markojuk fel a zsákmányt, az óceánszellem-et.Ez azért fontos mert ha tárgyként használjuk akkor Eny megtanulja a vele való támadást ami 5000-et sebez, a mAx 3000-es Graviya0-ó helyett.

Leila - Xaadu kard.
Miután elértünk arra szintre hogy kóborolhatuk a Világtérképen. Ha visszamegyünk Lut Golean-ba és beszélünk azzal az alakkal aki előzőleg megmondta hogy Leila hol lehet és meghívja leilaát egy bajnokságra ahol külömböző ellenfeket kell legyőznie. (ismerős? vvh2)
-Ellenfelel: 1.mutáns 2.makron elit 3.király kobra makron 4.Arany sárkány 5. Halál lovag
-jutalom : 1.Viatmin Mix 2.királylány őre 3.Elixir. 4. Sárkány karom.5.Xaadu kard(ököl)

Ha harcközben meghalnánk, ami valószínű a halállovag miatt (ő is idézget mocsárférget) az nem baj mert a játék nem ér véget és ez jó alkalom Liela Boostolására.

Symon - Ultimatum Annihilus deo omninine Klimhazzard
+Symon komámra majd még visszatérünk.
********************************************************************************************
Ultimate Challage - A hősök terme.
Fú, nos ez is ismerős lehet a VVH2-ből.Azon a kereszt alakú szigeten kell keresni ami a Világháborús cirkálótól dél-keletre van. A bejutás feltételeil azóta sem enyhültek.
Ezek:
-abidosz megszerzése
-Kabuto megszerzése
-Symonsoldier kiszabadítása (mind2)
-a mocsárféreg megszerzése
-A graviya pallos megszerzése
-leilaának a Csapatban kell lennie

Nos elérkeztünk a legvégső ó de úber titkos helységbe!
Menjünk végig a Titánok között és be AVE Zun palotájába. Ítt 3 kérdéssornak kell megfelelnünk, mindre 3 válasz adható. Akik ügyesebbek azoknak nemis kell.(kicsodalevente?)
1 kör.: 1,2,1,3,3.
2 kör.: 1,3,2,2,1.
3 kör.: 1,2,1,1,1.

Ha ezzel megvagyunk akkor kihívhatjuk AVE zun. Nem hazudok kibaszott nehéz.
-NéV AVE ZUN GABRIEL
-Hp 75000
-Mp 999999
-Támadásai: Graviya Zero[3 körönként],Graviya Alpha,Graviya omega,Plazmafáklya, Killmhaim, Védelmező szellem, Árnyékkapu (ha haldoklik) és néha kiröhög
-Elem : Ősi
-Elmere gyenge:Nincs
-Védelme: 300
-Gyorsasága:999

Ha legyőztük akkor megszerezzük őt mint GF 2 formában és megkapjuk a legerősebb Klimhazzardot.

Tárgyat ad : Fény szelleme

Név: AVE Zun
támadás: Kegyelem
Sebzés:+9999 (felgyógyítja és feltámasztja a csapatot.
Célpont: Az egész csapat
SF használ:50%
Eleme: Fény
Státuszt ad:Semmi

Név: AVE Zun
támadás: Oblivion
Sebzés: 7500
Célpont: Az egész csapat
SF használ:360
Eleme: Fény (jól jön a nekromanta szörnyei ellen)
Státuszt ad:Semmi
Symon - Ultimatum Annihilus deo omninine Klimhazzard
Atk: 650
Agl: 35

Státusz váltás: Méreg, halál(25%),vakítás
Eleme: Energia, fény, Villám

HA ezek birtokában sem bír valaki a Főgonosszal akkor van még egy mód ami nagyon felerősíti Symont de ezt én nem árulom el, ha valaki kiváncsi az írjon a seednexus@citromail.hu címre
Steel widow Ent. 2007

Válasz küldése