Unreal Tournament 3

Mindenféle multiplayer és singleplayer játékról beszélhetünk.
Avatar
Endymion
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Unreal Tournament 3

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2020.06.27. 21:13

Kép

Unreal, Quake, Counter Strike, ezeket mindenki ismeri, és a mai napig a legjátszottabb multiplayer játékok első három helyezettje valamelyik verziójuk. Ugyan így vannak a köztudatból teljesen eltűnt részei, ami vagy túl megosztó volt, vagy egyszerűen olyan rossz. Counter Strike-nál ott a Condition Zero, Quake-nek a Quake 4. Nos, Unreal esetében ez az Unreal Tournament 3.

Nem hiszem hogy kell ismertetni, vagy értékelni, inkább egy kis személyes élményt osztok meg. Az UT3 talán közelebb áll az eredeti UT99-hez mint az UT2004 tette, de lévén hogy eredetileg konzol játék, a rajongók nem fogadták túl jól. Nekem kimaradt, mert az Unreal Engine 3 mindig is a kevésbé optimalizált motorok egyike volt, nem igazán vitte akkoriban a gépem. Egy pár éve, immár erős géppel úgy döntöttem hogy kipróbálom, és kellemesen csalódtam benne.

Az UT99 és UT2004 is még az a régifajta játék, ahol törődtek az igényes botokkal, de az UT3 egy teljesen más szint. A botok intelligensek és szórakoztatóak. Komolyan mondom, a legjobb singleplayer tapasztalatom ezzel a játékkal van a megannyi arena shooter közül. A karakter dizájn metálos, gépies, nehéz, kemény, mintha esztelen retró sci-fiből vett megállíthatatlan főgonosz lenne minden karakter. A fegyverek úgy szintén egyfajta gótikus sci-fi stílust kaptak és sok fegyver funkciója visszatért az eredeti UT99-s stílushoz (élükön a rakétavetővel, aminek örülök). A klasszikus játékmódokon kívül visszatérnek a járművek és a háború módok az UT2004-ből, bővítve új célokkal, és új járművekkel, epic szintre emelve az UT2004-ben amúgy hanyagolt részt, beleértve a botok említett intelligenciáját az összetettebb környezetben. A legjobb példa erre a VCTF, a sima Capture the Flag mód csak járművekkel, amit ugyan támogatott a régi játék, de a botok funkcióképtelen voltak. Ha ez még nem meggyőző, akkor ott a kooperatív mód. Végigvihető a sztori mód több játékossal online, valami ami hiányzott minden arena shooter-ból ezidáig.

Határozottan a kedvencemmé lépett elő akkor és ott, kiütve az UT2004-t a trónról. Annyira kár hogy nem próbáltam hamarabb. XD
The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése