Leda: The Fantastic Adventure of Yoko

Avatar
Endymion
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Leda: The Fantastic Adventure of Yoko

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2018.12.17. 15:58

Kép

Az anime eredeti címe Genmu Senki Leda (幻夢戦記レダ), ami durva fordításban annyit tesz "Leda, record of a fantasy war". Fantasy film, vagy lehet hívni egy részes OVA-nak is, körülbelül 70 perc hosszú. Nagyon rég volt amikor először láttam, és még mindig őrzi címét mint az egyetlen anime amit moziban néztem meg. Emiatt sem bírtam megállni hogy ne vegyem meg amikor megláttam bontatlan csomagolásban egy üzletben. :)

Genmu Senki Leda egy igazi régi stílusú naiv kis tündérmese, és ahogy az korára való tekintettel elvárható, tökéletesen hozza is azt. Yoko egy átlagos lány egy átlagos iskolából, és teljesen átlagos módon szerelmes egy fiúba akinek ezt nem meri bevallani. Hogy erőt merítsen ír egy zenét amit zongorán játszik le és vesz fel kazettájára hogy mindig magánál tarthassa. Habár minden összejött, mégsem merte megszólítani fiút amikor ott volt a lehetőség. Eddig tartott Yoko átlagos napja. Véletlen vagy sors keze, de a zene amit írt kulcs egy másik világba. Ashanti egy varázslatos hely csakhogy Yoko nem tud hazamenni onnan. Ez viszont már nem véletlen, hiszen egy gonosz erő kényszerítette ebbe a világba hogy megszerezhesse a kulcsot és átjárót nyithasson a két világ között, így megszállva azt.

Innen már csak spoiler keretében tudnék mesélni, azt pedig nem akarom megtenni. A kép fent így is elárulja hogy Yoko nem fogja mindezt ölbe tett kézzel várni, és meg is lesz az ereje ahhoz hogy tehessen ellene.

Bátran tudom ajánlani bárkinek, tökéletes kis családi mese. A zenéit pedig érdemes hallgatni, mert gyönyörű.
The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése