Metal Gear Rising: Revengeance

Mindenféle multiplayer és singleplayer játékról beszélhetünk.
Avatar
Endymion
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Metal Gear Rising: Revengeance

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2019.01.23. 22:26

Kép

"Memes. The DNA of the soul.", és ez a játék talán a leglegendásabb játékbeli mémek kollekciója. A Metal Gear Rising: Revengeance a Metal Gear játékszéria egy spin-off címe. Habár kronológiailag beilleszthető a sorozatba (évekkel a többi játék után játszódik amikor Snake már szolgál a csapatban, és talán már nem is él), de felépítésileg sokkal inkább egy hack 'n slash mint a szériát híressé tevő több megoldásos lopakodós és kicsit taktikai műfaj.

A már az előző játékokban bemutatott Jack, avagy kódnevén "RAIDEN" vált a főszereplővé, és vele együtt a brutális, reflex alapú mészárlás vette át a gondolkozás helyét. Vannak helyzetek amikor mindenféleképp meg kell küzdened az ellenfelekkel, de a Metal Gear széria tiszteletére bizonyos szakaszokon ha akarsz át is lopakodhatsz. Ha ez nem sikerülne akkor sincs game over, csak végezni kell mindenkivel abban a szektorban hogy továbbmehess. Ehhez hozzátartozik hogy ha valaki észrevesz, akkor mindenki riadóztatva lesz az egész szektorban (mentéshelytől mentéshelyig). A harcot a felhasználható módszerek némileg változatossá teszik így még ha egyszer sem választod a kikerülést, akkor sem unod meg. Elsődleges és másodlagos közelharci fegyverek különböző kombó lehetőségekhez vezetnek, a kiegészítő fegyverek pedig rásegítenek ha nagyon szorul a hurok. Ebbe beletartoznak a különböző limitált mennyiségű robbanó távolsági fegyverek, és az élet vagy energia töltő itemek. Ha már nagyon jól megy, akkor az ellenfelek specifikus kivégzésével is tudsz magadnak életet szerezni harc közben. Pontosan erre való a "blade time" ami a közelharci megfelelő az FPS játékokban látható "bullet time"-nak, azaz lassítva epic módon szedhetsz karddal darabokra bárkit. Bármilyen módon is haladunk előre, jár érte pont amiből fejleszthetjük a játékos karaktert, a fegyvereket, és skill-eket vehetünk, amivel még változatosabbá tehetjük a játék menetét.

A PC-re kiadott verzió alapból tartalmazza a régebbi kiadású konzol verzióhoz megvásárolható két DLC-t, ami két plusz sztorit tartalmaz. Jetstream Sam és Blade Wolf, a játék fő sztoriját megelőző történéseket hozzák előtérbe. Emelett sok virtuális tréning küldetés is van azoknak akik kihívásra vágynak.

Maga a játék nem túl hosszú, de van benne egy jó adag film minőségű átvezető videó. Szerencsére az igénye sem nagy annak ellenére amit írnak róla, remekül optimalizált és még az én gyenge gépemen is probléma nélkül fut 60 FPS-el.

És egy mém nem hiányozhat!

The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése