Ultimate Knight Windom XP

Mindenféle multiplayer és singleplayer játékról beszélhetünk.
Avatar
Endymion
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2017.09.21. 20:02
Tartózkodási hely: Magyarország

Ultimate Knight Windom XP

Hozzászólás Szerző: Endymion » 2017.09.21. 20:22

Kép

Az UKWXP egy full 3D-s single és multiplayer aréna játék. Az alap inspirációt a híressé vált régi arcade és konzol mechás játékokból meríti, így találkozhatunk a jó öreg lock-on rendszerrel amikor is a játék nekünk fixen becélozza az egyik ellenfelet. Ez azt jelenti egyszer hogy egér nélkül is irányítható, másrészt hogy minden mozgásunk az adott célponthoz van viszonyítva és bármilyen fegyvert használunk az mindig ezen cél felé fog tartani. Mivel nincs célzás korrekció így bármit is csináljon a célpont mi mindig a fegyver aktiválásának pillanatában elfoglalt pozíciója felé lövünk, de némi segítséget jelent hogy a fegyverek túlnyomó többsége jobban vagy kevésbé célkövető lövedéket használnak.

Az irányítás egyszerű, hasonló egy PS2 padhoz. Négy irány a mecha mozgatásához, egy ugrás ami egyben a repülés is, védekezés, célpontváltás, valamint a fegyverzet: minden fegyvernek külön gombbal. Ilyen formán minimálisan kell egyszerre nyomva tartani a gombokat, és bármikor instant használhatjuk amit akarunk speciális input nélkül.

A mozgás eléggé hasonló minden mecha esetében, de a fegyverek nagyban eltérnek. Az elsődleges mindig valami távolsági fegyver ami a körülményektől és a mozgástól függetlenül bármikor használható, habár nem több egy szimpla egyenes lövésnél. A másodlagos általában valami közelharci fegyver, ritkán egy második távolsági, de minden esetben egyedi, multifunkciós, és védekezéssel bármikor megszakítható a használata hogy manővert váltsunk. Ezeken túl még három mellékfegyver van minden egyes mechán amik teljesen különbözőek és az adott karakterre jellemzőek. Néha speciális rejtett kombók is vannak amik ezen öt fegyver kombinálásával hozhatóak elő bizonyos körülmények között.

A fegyverzethez és a repüléshez külön energia tartozik, mindkettő állandóan regenerálódik aminek a sebessége attól függ hogy épp milyen pozícióban vagy (annál gyorsabb minél kevésbé mozogsz). A mechákra egyedileg jellemző ezek mértéke, követve azok stílusát (a csak távolsági fegyverzettel rendelkező egységeknek több energiájuk van). Ahogy ez energia, úgy az élet, sebesség, ár (módtól függően a respawn time és a war cost), és a maximális célzó távolság mind-mind különbözik egy egész tűrhető változatos kis választékot tárva a játékos elé. Összesen 24 különböző mecha van amiből a legtöbbet ki kell nyitni azzal, hogy kiviszed a különböző karakterekkel az Arcade módot. A kinyitható karaktereken kívül szedhetsz fel kis ikonokat amiket később a mechádra szerelhetsz a hangárban módosítva annak értékeit és színsémáját.

A játék egyedisége hogy készíthetsz saját pilótát magadnak, amit berakva hallhatsz is. Nem bonyolult, mindössze Ogg Vorbis formátumba kell konvertálni a hangokat, elnevezni a séma szerint amit lenézhetsz az alap pilótákról, majd bemásolod melléjük a mappába. Hasonlóan ehhez saját zenét is rakhatsz be amit Arcade módon kívül bárhol választhatsz háttérzenének a játék közben. Ezek érdekessége hogy multiplayer módban is működnek, azaz a pilótád hangjait hallhatja a barátod anélkül hogy át kellene küldeni azt. Természetesen a saját zenéd csak te fogod hallani.

Még a multiplayer-ről szólnék röviden. A játék a saját szerverfájljával jön, semmi más dolgod nincs mint elindítani azt és máris fut. A klienseknek ismerniük kell a szerver IP címét (de akár domain-el is működik) hogy csatlakozhassanak. A szerver maximum 10 játékost bír el, van survival és team cost módok amik lényegében megfelelnek annak a két célnak amivel Arcade-ben találkozhatsz. Továbbá van még Blitz mód ami lényegében egy túlélős mód ahol egy csatahajót kell védened, Score match ahol nem számít ha megsemmisítik a géped mert az győz a végén akinek a legtöbb pontja van (pont jár ha eltalálsz valamit, levonás ha téged találnak el), és Deathmatch ami egy speciális félig taktikai mód. Külön megemlítem hogy a szervernek van lobby-ja és támogatja a magyar írásjeleket is, valamint a Deathmatch-ot leszámítva minden játékmódban használhatóak AI / bot játékosok az üres helyek feltöltésére.

- Kis méret
- 24 játszható mecha
- Az épületek megsemmisíthetőek
- Egyedivé tehető hangok
- Működő multiplayer 10 játékos számára
- Offline multiplayer osztott képernyős mód 4 játékos számára
- Kis igény

Nekem a mai napig az egyik kedvenc játékom, ami mindig fent van a gépen. De nem is ragozom ezt tovább, remélem mások is el tudnak majd szórakozni vele egy darabig! :D
The prince who longed to the princess of the Moon

Válasz küldése